Μηχανογράφος κάθετης εκτύπωσης

Μηχανογράφος κάθετης εκτύπωσης. Υλικό και λογισμικό - οδηγοί (drivers firmware streamers) κατασκευασμένο από το μηδέν με προσωπική δουλειά, με πολύ μικρό κόστος αλλά ατελείωτο προσωπικό χρόνο και χρήση ανοιχτών τεχνολογιών τόσο στο λογισμικό αλλά και στο υλικό.

Τον χρησιμοποιώ τόσο σε σκίτσο με μολύβι, κάρβουνο, μαρκαδόρο αλλά και με πινέλο ακρυλικό και λάδι σε συνεργασία με από το αρχείο που παράγει ο αλγόριθμος πινέλα.  και Generative acrylic.

Αποτυπώνει ότι του ζητήσω με μεγάλη ακρίβεια και είναι εξαιρετικά ευέλικτος όσο αφορά τη χρήση αλλά και το μέγεθος της επιφάνειας που θα σκιαγραφήσουμε η οποία μπορεί να είναι θεωρητικά απεριόριστη. Έχω ήδη εγκατεστημένα 3 installations, για διαφορετικού μεγέθους έργα. Μικρό για έργα μέχρι 30Χ40εκ, μεσαίο για έργα 60Χ100εκ και ένα επιτοίχιο για έργα έως 3Χ3μ. Παρόλα αυτά μπορεί το επιτοίχιο να μεταφερθεί και να καλύψει επιφάνειες πολύ μεγαλύτερου μεγέθους

Στην ουσία πρόκειται για μηχανή CNC (Computer Numerical Control) και αναγνωρίζει τη γλώσσα σχεδιασμού Gcode, μια γλώσσα συντεταγμένων.

Η αρχή λειτουργίας του μηχανογράφου βασίζεται σε απλές και βασικές μαθηματικές αρχές όπως για παράδειγμα το πυθαγόρειο θεώρημα

Μπορεί να εκτυπώσει σε καμβά, χαρτί, παράθυρο (τζάμι) και γενικά όπου επιθυμούμε αν τοποθετήσουμε στην κεφαλή του την κατάλληλη γραφίδα – πινέλο – μαρκαδόρο.

παραγωγή του έργου σε επίπεδο λογισμικού με τον αλγόριθμο μονοκονδυλιά #2

Gallery Thumb I

Επιτοίχιο installation 3mX3m

Installation του μηχανογράφου στο εργαστήριο μου με μέγεθος επιφάνειας 3μ Χ 3μ.